Bokrecension - Heta känslor i Kapstaden

Skriven av  Elisabeth Rydén
Utgiven av Bymarken Förlag, 2020

Boken handlar om Lena och Lasse, ett par i 60-års åldern, samt Lenas barndomsvän Monika. Lena och Lasse åker på semester till Sydafrika, närmare bestämt Kapregionen. Monika åker också dit samtidigt med en guidad gruppresa men vännerna hinner ändå träffas och umgås. Titeln speglar boken utan att bli överdriven. 

Mina tankar:
Om jag hade sett den här boken i bokhandeln tror jag inte att jag hade köpt den, men den visade sig vara en bladvändare! Den innehåller långa detaljerade konversationer som får läsaren att bara fortsätta. Det är en bra reseskildring av Sydafrika både faktamässigt och upplevelsemässigt! Jag blir sugen att åka dit själv men det får bli ett post-covid-projekt. Det är riktigt roligt med en bok som handlar om lite äldre personer istället för det vanliga åldersspannet på 20-35 år. 
Om jag ska ta upp någon nackdel så kan jag säga att det finns lite dialekt i språket och några stavfel. Dialekt är nog en smaksak men jag föredrar rikssvenska i det skrivna språket. 

Men jag måste verkligen rekommendera den här boken. Den är en frisk fläkt. En bok jag utan tvekan skulle läsa igen! 
av 5. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln