Det lilla bageriet vid strandpromenaden

Skriven av Jenny Colgan.
Utgiven av Massolit Förlag, 2014.

Baksidestext:
Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. Men en konkurs gör henne i det närmaste utblottad. När hon hittar ett billigt rum ovanpå ett nerlagt bageri i ett litet fiskesamhälle återupptar hon sitt största intresse. Doften av nybakat bröd sprider sig snart över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie med besättning.

Framtiden ser ljus ut. Ett eget bageri hägrar. Då inträffar en svår olycka som skakar om alla, inte minst Polly.
Kan den allt viktigare vänskapen med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben bli starten på något alldeles nytt?

Mina tankar:
Om man någonsin söker inspiration att baka... Jenny Colgan skriver på ett sådant sätt så läsaren på stört vill öppna ett eget bageri. Man dras in i den ljuvliga doften av nybakat bröd. Man känner saltstänken från havet när det stormar. Det är en underbar, smart och lättsam roman som man verkligen blir glad och inspirerad av.

Instagram @mariastrevligabocker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln