Nyckeltriologin

Skriven av Nora Roberts
Utgiven av Albert Bonniers Förlag, 2005-2007

Nyckeln till Ljuset
Gallerichefen Malorys liv förändras drastiskt då hon blir inbjuden till det magnifika huset på höjden strax utanför staden. Hon upptäcker snart att hon är en av bara tre gäster - alla unga kvinnor vars liv just genomgått en förändring. Deras mystiska värdar talar om legender från svunna tider och ger de unga kvinnorna ett förslag: Om de under en viss tid lyckas finna tre nycklar kommer de att bli rika. Malory är den som ska finna den första nyckeln och nu kastas hon ut i en helt ny värld, fylld av äventyr, spänning och romantik.

Nyckeln till Sanningen
Danas stora passion i livet är böcker och hon är övertygad om att det är här hon ska söka nyckeln till sanningen. Hon arbetar som bibliotekarie, men har tillsammans med Malory och Zoe köpt ett hus, där de planerar att öppna en liten bokhandel, ett konstgalleri och en skönhetssalong. I hennes närhet finns hela tiden författaren Jordan Hawke, en gammal ungdomskärlek som en gång krossade hennes hjärta. Är det han som ska föra henne till gåtans lösning?

Nyckeln till Mod
Nu är det Zoes tur. Hon är ensamstående mamma till Simon och har fullt upp med att inreda sin nya skönhetssalong. Under tiden uppvaktas hon intensivt av Bradley Vane, arvtagare och chef för ett stort inredningsföretag. Men Zoe är van att klara sig själv och nu måste hon koncentrera sig på att finna nyckeln - det krävs list, styrka och framför allt mod.

Mina tankar:
Som så ofta i Nora Roberts triologier är det tre kvinnliga vänner och tre manliga vänner och de dras till varandra två och två. På så vis vet man alltid vad man kan vänta sig av hennes böcker, sen händer det en massa saker däremellan men strukturen i sig är ofta densamma, så även här. 

Dessa böcker, som jag har i en enda stor volym, är lite mörkare och ”spökigare” än vad jag i normala fall brukar läsa. Men jag sögs in i dem! Det dyker upp många frågetecken allt eftersom man vänder blad. I jakten efter nycklarna händer det väldigt mycket väldigt fort. Jag har både läst och lyssnat på den här boken, men jag skulle verkligen rekommendera att läsa den, eller dem. Då är det lättare att läsa om när det är något som man inte hänger med i. Den är väl värd att läsa!

Instagram @mariastrevligabocker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln