MOKAdji - Den gyllene stenens kraft

Skriven av Mattias Olsson
Utgiven av Visto Förlag, 2019

Sirius och Erik är enda överlevande i en flygplanskrasch ute i öknen på väg till Egypten. De blir räddade undan solens stekande hetta och förda till kund Adnars palats i Hanadjikaan. Där börjar äventyret och kampen mot Lord Mokadji…

Jag kastas tillbaka till min ungdom när jag bara läste fantasy. Med Mattias makalösa fantasi dras man med i vilda ritter på stora myrliknande djur, magi och en rad snabba händelser som gör att boken hela tiden drar med läsaren framåt. En självklar bladvändare med fantasirika illustrationer som verkligen ger boken pricken över iet. 
Om jag ska nämna något negativt är det att det är väldigt många konstiga namn, många begrepp som i längden blir lite förvirrande. Den hade också behövt en omgång till språkgranskning och korrektur, det är ett fåtal småfel men ingenting som stör helheten. En bok väl värd att läsa, och jag hoppas det kommer en fortsättning…

Instagram @mariastrevligabocker

Skriven av Nora Roberts
Utgiven av Albert Bonniers Förlag, 2020

Baksidestext:
Phillip Quinn har satsat allt på karriären och lämnat uppväxten på gatan bakom sig för gott. Men en blick på yngsta adoptivbrodern Seth räcker för att han ska bli påmind om den pojke han en gång var. När forskaren Sybill Griffin dyker upp i staden blir Phillip omedelbart fascinerad. Men Sybill bär på en hemlighet som hotar det liv som bröderna Quinn har byggt upp för sig själva  - och för Seth.

Det här är den tredje delen av fyra om Familjen i Chesapeake Bay, den fjärde delen om Seth ska komma ut nu i maj 2021.

Mina tankar:
Den här boken ger en sån härlig familjekänsla så jag önskar att jag själv hade många syskon och stod dem nära. Man får följa med till Phillips bakgrund på gatan och det är hjärtskärande hur vissa barn växer upp. Men med adoptivföräldrar som Ray och Stella Quinn känns ingenting omöjligt. Önskar att fler barn i världen kunde få såna föräldrar! Den här boken är lika underbar som de två tidigare. Läs! Jag skulle vilja läsa om hela serien här och nu!

Instagram @mariastrevligabocker

Skriven av Nora Roberts
Utgiven av Albert Bonniers Förlag

Baksidestext:
Ethan Quinn har alltid dragits till havet. Efter adoptivfadern Rays död flyr han till arbetet, och lägger all sin tid på att göra familjens båtbyggarfirma till en succé. Men svårare utmaningar står för dörren. Tioårige Seth behöver sina tre storebröder. Och så finns Grace Monroe. Kvinnan som alltid har funnits där, men som Ethan aldrig vågat erkänna att han älskar. För att bli lycklig måste Ethan våga möta sina mörka sidor och försonas med sitt förflutna.

Det här är den andra delen av fyra i serien om Familjen i Chesapeake Bay.

Mina tankar: Ethan är svår att komma inpå livet, han är väldigt privat i sitt sätt, men det är en fröjd att få komma in i hans huvud och börja förstå hans tankar. Den här boken är lika bra som den första i serien. Klockren Nora Roberts roman! Såå läsvärd!

Instagram @mariastrevligabocker

Skriven av Emily Henry
Utgiven av Lavender Lit

En romanceförfattare som inte längre tror på kärleken och en litterär författare som tappat inspirationen antar en utmaning som kan komma att förändra allt de tidigare trott om lyckliga slut.

Augustus Everett är en hyllad romanförfattare. January Andrews skriver bästsäljande romanceböcker. De är varandras raka motsatser. Faktum är att det enda de har gemensamt är att de bor grannar, i varsitt strandhus, och har drabbats av skrivkramp. Det vill säga tills de en kväll antar en utmaning: Augustus ska tillbringa sommaren med att skriva något romantiskt och January ska skriva nästa stora amerikanska roman. Hon ska lära honom allt hon kan om romcoms och han ska låta henne intervjua överlevare från en sekt. Båda kommer att skriva klart sina böcker och ingen kommer att bli förälskad. Inte alls…

Mina tankar:
Ännu en bok som börjar med cancer och sorg... Varför är det så populärt? Men bortsett från den jobbiga början så gillar jag verkligen den här boken. Efter ungefär halva så har vågskålen vägt över och det blir en härlig bladvändare med ganska många udda vändningar. Men vad kan man vänta sig med två trasiga, komplexa människor i huvudroll och biroll?

Instagram @mariastrevligabocker

Bilden är lånad från Storytel.
Bilden är lånad från Storytel.

Skriven av Nora Roberts
Utgiven av Albert Bonniers Förlag, 2019

Baksidestext:
Anna Spinelli känner sig genast dragen till bröderna Quinns fridfulla gamla hus när hon ser det för första gången. Och hon känner sig än mer dragen till den äldste av de tre adopterade bröderna, den äventyrslystne racerfäraren Cam, som nyligen återvänt hem efter fadern Rays död. Men socialarbetaren Anna måste lägga band på sina känslor. Cam och hans bröder Phillip och Ethan har begärt att få vårdnaden om Seth, deras fars siste skyddsling, och det är Annas jobb att bedöma om de är mogna för uppgiften att ta hand om den tilltufsade tioåringen. Samtidigt som Anna kliver in på gården - och rakt in i Cams hjärta - bubblar den lilla kuststaden vid Chesapeake Bay av illvilliga rykten.

Mina tankar:
Det är den första boken av fyra om Familjen i Chesapeake Bay där man får ta del av den lite hetlevrade Cameron Quinns liv, hans passion för båtar och sin fosterbrors socialsekreterare. 
En typisk Nora Roberts roman, helt underbar med andra ord!

Instagram @mariastrevligabocker

Skriven av Beth O’leary
Utgiven av Printz Publishing, 2020

Baksidestext:
”Vi byter liv med varandra.”

Eileen är trött på att vara 79 år.
Leena är trött på sitt liv som trettioåring.
Kanske är det dags för dem att byta plats.

Överpresterande Leena Cotton blir beordrad att ta två månader tjänstledigt efter att ha brutit samman under en stor presentation på jobbet. Sorgen hon bär på hinner i kapp henne, och hon flyt hem till mormor Eileen i Yorkshire för att vila upp sig. Eileen ska snart fylla åttio och har just blivit lämnad av sin man. Hon längtar efter en ny chans till kärlek, men den pyttelilla byn erbjuder inte många passande herrar.

Leena föreslår en lösning: de byter liv under två månader. Eileen kan bo i London och leta efter kärleken. Under tiden kan Leena ta hand om Eileens förpliktelser i lantliga Yorkshire. Men de blir snart varse om att det inte är så enkelt som de trott att vara på besök i varandras liv...

Mina tankar:
Det här är Beth O’learys andra roman. Den är inte lika bra som den första. Den är lite plattare, innehåller väldigt mycket sorg och jag fick verkligen jobba mig igenom den första halvan av boken. Men sedan växte den och på slutet blev den ändå en bladvändare. Antagligen hade jag för höga förväntningar på den eftersom jag verkligen älskade hennes första bok Sambo på försök.
Och Leena fick två månaders betald semester, inte två månader tjänstledigt som det står i baksidestexten.

Instagram @mariastrevligabocker

Skriven av Jenny Colgan
Utgiven av Norstedts Förlag

Baksidestext:
Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls, så när hon får ett tips om ett jobb som barnsköterska i de skotska högländerna nappar hon direkt. Pappan är änkling och de tre barnen verkar leva rövare i den nedgångna herrgården vid vackra Loch Ness. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om ett liv på landet och kanske kan hon äntligen skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. Dessutom har hon fått veta att Nina som förestår den lilla bokbussen letar efter extrahjälp - vilken dröm för en bokälskare som Zoe! Men är böcker, frisk luft och skotsk matlagning tillräckligt för att läka hennes sår - för att inte tala om den trasiga familj hon verkar ha kommit till?

Mina tankar:
Den här boken är lite mörkare än den förra, inte riktigt en bladvändare men ändå väldigt bra. Den gamla herrgården känns alltid mörk och dammig och vädret verkar för det mesta vara grått. Men storyn i sig är väldigt bra, som alltid i Jenny Colgans böcker. Mycket läsvärd bok!

Instagram @mariastrevligabocker

Skriven av Jenny Colgan
Utgiven av Massolit Förlag

Baksidestext:
Nina Redmond älskar böcker, och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest - matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Men all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda - och därtill sitt livs samlade besparingar - gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än de berättelser hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig lokförare och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Mina tankar:
Den här boken är värd att läsas om och om igen! Och det har jag gjort också… Nu när jag skriver det här blir jag sugen på att läsa den ännu en gång! Den är lite seg i starten, innan Nina kommer iväg upp till högländerna men sen sitter man som klistrad i den och bara ler! Jag älskar den här boken!!

Instagram @mariastrevligabocker

Skriven av Nora Roberts
Utgiven av Albert Bonniers förlag

Vid Kaliforniens klippiga kust ligger Templeton House, högsäte för familjen Templeton. Här växer tre flickor upp tillsammans och delar allt - Margo Sullivan, dotter till hushållerskan, Kate Powell, fosterbarn i familjen, och Laura Templeton.

Det här är Lauras historia - och den tredje fristående delen i miniserien Vännerna från Templeton House, den tredje delen i Drömtriologin.

Baksidestext:
Laura tyckte att hon hade allt - tills hennes man bedrog henne. Nu lever hon ett tufft liv som ensamstående mamma och när en gammal barndomsvän dyker upp inser hon att något sedan länge fattats henne.

Mina tankar:
Den här boken är också lite segstartad, men man kommer ändå in i den ganska snart. Den är som den första boken helt klart läsvärd och blir tillslut en bladvändare. Jag har läst samlingsvolymen men har lånat bilden på den enskilda boken från Storytel.

Instagram @mariastrevligabocker

Bilden är lånad från Storytel.
Bilden är lånad från Storytel.

Skriven av Nora Roberts
Utgiven av Albert Bonniers förlag

Vid Kaliforniens klippiga kust ligger Templeton House, högsäte för familjen Templeton. Här växer tre flickor upp tillsammans och delar allt - Margo Sullivan, dotter till hushållerskan, Kate Powell, fosterbarn i familjen, och Laura Templeton.

Det här är Kates historia - och den andra fristående delen i miniserien Vännerna från Templeton House, den andra delen i Drömtriologin.

Baksidestext:
Kate arbetar hårt på en revisionsbyrå och har inte tid för nonsens. Men så händer något som får hennes värld att rasa samman och hon kommer behöva all hjälp hon kan få.

Mina tankar:
Den här boken är bättre än den första. Här dras man in i Kates värld direkt, det är lika självklart som siffrorna i bokföringen. Det bara stämmer! Jag har läst samlingsvolymen men har lånat bilden på den enskilda boken från Storytel.

Instagram @mariastrevligabocker

Bilden är lånad från Storytel.
Bilden är lånad från Storytel.
Samlingsvolymen.
Samlingsvolymen.