Kvinnorna på Cavendon Hall

Skriven av Barbara Taylor Bradford
Utgiven av Harper Collins Nordic, 2015

Baksidestext: 
Cavendon Hall - familjegodset i Yorkshire i England har varit släkten Inghams egendom i flera hundra år. Familjen Swann har varit tjänare på godset nästan lika länge. Sida vid sida har de delat glädje och sorg, hemligheter och skandaler. 

Första världskriget är slut och Cavendon Hall står i ruiner. Fyra unga kvinnor, Daphne, Cecily, Diedre och Dulcie, kommer bli de som formar godsets framtid, på gott och ont. Mitt i det vilda tjugotalet utspelar sig ett skådespel utan dess like - och ingenting kommer någonsin bli sig likt på Cavendon Hall. 

Mina tankar:
Det här är den andra boken om Cavendon Hall. Serien ger en skildring av världskrigen, och efterkrigstiderna, som jag inte kom i närheten av på historielektionerna i skolan. I den här boken är det girlpower av sällan skådat slag medan männen står ganska handfallna. Jag rekommenderar den verkligen!

Instagram @mariastrevligabocker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln