Bokrecension

MOKAdji - Den gyllene stenens kraft

Skriven av Mattias Olsson
Utgiven av Visto Förlag, 2019

Sirius och Erik är enda överlevande i en flygplanskrasch ute i öknen på väg till Egypten. De blir räddade undan solens stekande hetta och förda till kund Adnars palats i Hanadjikaan. Där börjar äventyret och kampen mot Lord Mokadji…

Jag kastas tillbaka till min ungdom när jag bara läste fantasy. Med Mattias makalösa fantasi dras man med i vilda ritter på stora myrliknande djur, magi och en rad snabba händelser som gör att boken hela tiden drar med läsaren framåt. En självklar bladvändare med fantasirika illustrationer som verkligen ger boken pricken över iet. 
Om jag ska nämna något negativt är det att det är väldigt många konstiga namn, många begrepp som i längden blir lite förvirrande. Den hade också behövt en omgång till språkgranskning och korrektur, det är ett fåtal småfel men ingenting som stör helheten. En bok väl värd att läsa, och jag hoppas det kommer en fortsättning…

Instagram @mariastrevligabocker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln