Krigets vindar över Cavendon Hall

Skriven av Barbara Taylor Bradford
Utgiven av Harper Collins Nordic, 2017

Baksidestext:
1938-1945
Familjegodset Cavendon hall i Yorkshire har varit släkten Inghams egendom i flera hundra år. Familjen Swann har varit tjänare på godset nästan lika länge. Sida vid sida har de delar glädje och sorg, hemligheter och skandaler.

Arvtagarna Cecily och Miles har räddat både familjen och godset från ruinens brant. Men när andra världskriget precis är på väg att bryta ut står Cavendon Hall inför sin största utmaning någonsin. Det är nu byns invånare måste bevisa sin förmåga att överleva och hjälpa varandra genom de mörka tiderna.

Mina tankar:
Det här är den tredje boken i serien om Cavendon Hall. Den här skildringen av andra världskriget slår allt som historielektionerna i skolan någonsin kunde uppbåda. Här får man ett sammanhang, en känsla för hur det faktiskt var att leva på den tiden, och en förståelse för hur fruktansvärd Hitler faktiskt var. Det är en mycket bra bok, väl värd att läsa!

Instagram @mariastrevligabocker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln