Månsystern - Tiggys bok

Skriven av Lucinda Riley
Utgiven av Bazar Förlag, 2020

Baksidestext:
Månsystern är den femte delen i en unik, storslagen serie om familj, kärlek och identitet, löst baserad på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna.

Tiggy D’Aplièse har just förlorat sin älskade adoptivfar Pa Salt. Efter begravningen återvänder hon till Skottland för att fortsätta arbeta med det hon älskar mest: att ta hand om vilda djur i det vackra hedlandskapet. Hon får jobb på det ensligt belägna godset Kinnaird, hos den gåtfulle och grubblande Charlie.

Där träffar hon även Chilly, en urgammal romsk man som bott på godset så länge någon kan minnas. Han hävdar att hon bär på en gåva, en helandets förmåga som är nedärvd sedan generationer tillbaka, och att det har förutspåtts att han är den som ska föra henne hem till Granada i Spanien.

Där upptäcker Tiggy att hennes öde hör samman med de romer som blev vräkta från de magnifika grottorna i Sacromonte under det spanska inbördeskriget, och framför allt med ”La Candela”, den främsta flamencodansösen i sin generation.

Tiggy beger sig ut på en resa för att förstå mer om sitt förflutna, och måste till slut bestämma sig för om hon ska stanna hos sin nyfunna familj - eller om hon ska återvända till Kinnaird och Charlie…

Mina tankar:
Den här är också fantastisk, La Candelas attityd blir en aning för mycket för mig i omgångar, men hon är inte outhärdlig. Om jag skulle ranka den så hamnar den nog i jämnhöjd med Stars bok, men den slår inte CeCes. Jag är förundrad över beskrivningarna av Sacromonte och Alhambra, så förundrad att jag måste googla för att få se bilder av platsen. Det är verkligen en kulturresa man dras med på. Jag kan bara föreställa mig efterforskningarna som har gjorts, intervjuerna för att få förståelse för de romska traditionerna och tankesättet de har. Fascinerande!

Instagram @mariastrevligabocker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln