Pärlsystern - CeCes bok

Skriven av Lucinda Riley
Utgiven av Bazar Förlag, 2019

Baksidestext:
Pärlsystern är den fjärde delen i sen storslagen serie om familj, kärlek och identitet, som baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna.

Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig vilsen. Efter att hennes adoptivfar gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Innan han dog efterlämnade fadern ledtrådar till CeCe och hennes fem systrar, pusselbitar som skulle hjälpa dem att finna sina rötter.

CeCes ledtråd för henne till Australien, där den skotska prästdottern Kitty McBride hundra år tidigare fann kärleken och blev en framgångsrik pärlfiskare. Hur hänger deras liv samman? Och hur ska CeCe någonsin kunna hitta hem och acceptera sig själv som den hon är?

Mina tankar:
Alltså, det här boken är underbar! I Stars bok blev jag väldigt irriterad på CeCe som höll ett så hårt grepp om henne, och när CeCe inte kunde uppföra sig. Men när man får komma in i CeCes huvud, följa hennes tankar och hur hon kämpar med sig själv får man en helt annan förståelse för henne. Och Australien, jag har en förkärlek till det landet efter att själv ha varit där, det landet har en märklig kraft som drar i mig. Den här boken längtar jag verkligen efter att få läsa, men jag väntar på de inbundna böckerna. Nu har jag lyssnat på den och som vanligt vill jag ge Gunilla Leining cred för sin underbara läsning. 

Instagram @mariastrevligabocker

Bilden är lånad från Storytel
Bilden är lånad från Storytel

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln