Bara på besök

Skriven av Beth O’leary
Utgiven av Printz Publishing, 2020

Baksidestext:
”Vi byter liv med varandra.”

Eileen är trött på att vara 79 år.
Leena är trött på sitt liv som trettioåring.
Kanske är det dags för dem att byta plats.

Överpresterande Leena Cotton blir beordrad att ta två månader tjänstledigt efter att ha brutit samman under en stor presentation på jobbet. Sorgen hon bär på hinner i kapp henne, och hon flyt hem till mormor Eileen i Yorkshire för att vila upp sig. Eileen ska snart fylla åttio och har just blivit lämnad av sin man. Hon längtar efter en ny chans till kärlek, men den pyttelilla byn erbjuder inte många passande herrar.

Leena föreslår en lösning: de byter liv under två månader. Eileen kan bo i London och leta efter kärleken. Under tiden kan Leena ta hand om Eileens förpliktelser i lantliga Yorkshire. Men de blir snart varse om att det inte är så enkelt som de trott att vara på besök i varandras liv...

Mina tankar:
Det här är Beth O’learys andra roman. Den är inte lika bra som den första. Den är lite plattare, innehåller väldigt mycket sorg och jag fick verkligen jobba mig igenom den första halvan av boken. Men sedan växte den och på slutet blev den ändå en bladvändare. Antagligen hade jag för höga förväntningar på den eftersom jag verkligen älskade hennes första bok Sambo på försök.
Och Leena fick två månaders betald semester, inte två månader tjänstledigt som det står i baksidestexten.

Instagram @mariastrevligabocker

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln